top of page

Salmon Diamond

Limited edition pizza uz posvetu novom albumu Rolling Stonesa

Jednom smo dajući intervju sasvim spontano došli do konstatacije da su procesi nastajanja nove pizze u Franko'su vrlo slični nastajanju pjesama kod bandova.

"Netko dođe s idejom pa netko nešto nadoda i onda krene rasprava. Od 30-ak zaposlenika praktički su svi uključeni u taj dio”

Takva je i priča o pizzi Salmon Diamond. Ideja je došla još u kolovozu, za vrijeme godišnjih odmora. Netko je promatrajući flamingosa na napuhavanje kako se ljuljuška na valovima negdje na Jadranu u kreativnu grupu poslao "Ej, što kažete da izađemo s rozo-ljubičastom pizzom?"

Nekoliko mjeseci i desetaka pokušaja kasnije, u kojima je stradalo dosta mozzarelle di bufala, rosea, pjenušca došli smo do rezultata kojim smo napokon bili zadovoljni. Nakon toga je, kako to već s kreativnim procesima ide, stalo. Nedostajalo je ime i final touch.

I onda se samo po sebi nametnulo.

Izašao je novi album Rolling Stonesa čiji su omot krasile identične boje i uzorci kojima smo se mi, ne znajući, istovremeno igrali kada i dizajnerski tim najvećeg rock n roll banda svih vremena.

"Great mind thinks alike"

Zar ne ? :)

Tako je nastao Salmon Diamond. Pizza na podlozi od ricotte i cikle, s mozzarellom di bufala, mariniranim lososom i perlama od pjenušca.



Razmišljali smo kako se odužiti Micku i Keithu što su nam opet dali inspiraciju, jer jednom su nam već uskočili s Mixed Emotions,

Pa odlučili da će njima u čast pizzaioli na uniformama narednih tjedan dana Franko's logo zamijeniti njihovim.


Novu pizzu možete probati u Franko's Pizza & Baru od petka 27.10.2023.

Samo ne zaboravite rezervirati svoj stol unaprijed.







Comments


bottom of page